Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Therrox 500 - Therrox 2000

Therrox leveres i 5 tykkelser: Therrox 500, Therrox 1000, Therrox 1500, Therrox 2000 samt Therrox Comfort. Tallene viser ca antall gram/m2. Therrox 500 er altså den tynneste og Therrox 2000 den tykkeste. Therrox leveres i fargen mørk grå.

Stadig flere verksteder bruker nå Therrox-materialet. Eksperimenteringslysten er stor, og materialet brukes nå til blant annet korsetter, spesialsko, nakkekrager, hjelmer, sitteskall, håndleddsortoser, fòr i proteser, fòr i plastkorsetter og plastortoser, innehylser til proteser, og naturligvis til fotsenger.

Tilbakemeldingene fra brukerne er gode. Med sin luftige struktur oppleves produkter laget av Therrox som mindre klamme, og derved mer behaglige å ha mot kroppen enn produkter laget av plast. Therrox føles like behagelig sommer som vinter.

Bilder

Produksjonsmåtene finner du under "Produksjonstips"

bilde

1.Mykt korsett (lagd av Therrox 1500)

bilde

2.Fast korsett (lagd av Therrox 1500)

bilde

3.Spesialsko (lokket lagd av Therrox 500, sålen av Therrox 2000)

bilde

4.Innerhylse (lagd av Therrox 1000)

Produksjonstips

Innkommet tips: Stift Therrox fast til gipsen. Legg begge deler inn i ovnen. Vakuumsug begge deler sammen. På denne måten beholder Therrox den fluffige overflaten innerst mot huden, mens materialet blir hardt ytterst. Tiden i ovnen er ikke så kritisk når man gjør det på denne måten.

1. MYKT KORSETT
Det myke korsettet på bilde 1 er laget av Ruth Øie på Trøndelag Ortopediske Verksted i Trondheim. Korsettet er produsert av Therrox 1500. Materialet er varmet i ovnen i 2 minutter på 150 grader før det er vakuumformet over gipsavstøpningen.

En kan endre egenskapene til korsettet ved å velge tynnere materiale - Therrox 1000, eller tykkere materiale - Therrox 2000, ha høyere temperatur eller kortere/lengre tid i ovnen, alt uten å forandre på grunnegenskapene til materialet;
Foruten et tiltalende utseende har korsettet også egenskaper som:

 • det er behagelig å ha på seg
 • det puster og slipper igjennom fuktighet
 • det er vaskbart i maskin
 • det veier mindre enn et vanlig spilekorsett
 • det gir god støtte selv uten bruk av spiler

2. HARDT KORSETT 1
Bilde 2. Korsettet er produsert i Therrox 1500. Materialet er varmet i 5 minutter på 210 grader. Det ble så lagt rundt et Paris plaster body cast og vakuumsugd med bruk av en vakuumbag. Hull ble laget med en skarp syl, og stripsene ble så sydd på. Til slutt ble jakken slipt til å passe brukerens kropp.

3. HARDT KORSETT 2
Man kan også feste kald Therrox eller Therrox Comfort med stiftemaskin på gipsen. Dette legges så i varm ovn. Når materialet er varmet lenge nok vakuumsuges alt med en vakuumbag.

4. SPESIALSKO/FILTTØFFEL
Først ble det tatt gipsavstøpning av føttene. Det ble laget plass for avlastninger, benutspring og tær. Det ble SÅ laget gipsform til gipsen/lesten før plassering i vakuumbordet.

Fotsengen:

 • Therrox 2000 ble lagt i ovnen på 180 grader i 90 sekunder
 • Vakuumforming over gips
 • Borrelås-krok påsydd på undersiden av fotsengen

Lokket:

 • Therrox 500 ble lagt i ovnen på 180 grader i 30 sekunder
 • Vakuumforming over gips.
 • Lokket ble skåret til rett størrelse
 • Kantes/båndes for å forhindre at materialet blir rufsete ved bruk
 • Hullnagler ble slått i. Skolisser itrædd
 • Filtborrelås sydd påLokket kan nå tres over fotsengen og festes, slik at ferdig produkt blir en filt-tøffel. Brukere og pleiere er svært godt fornøyde med resultatet.

5. INNERHYLSE
Skarven baktill skärvlas(=fasas) och limmas omlott cirka 2 cm.
Therrox 1000 i 160¤C i 5 min och vacuumsögs med påse (alt. folie) direkt på gipsen.
Utanpå filten och folien gjuts sedan härdplasthylsan med vacuumsug.
Den extra filtinnerhylsan gjordes utan att det gjöts någon härdplasthylsa utanpå.
Det gjorde förmodligen att den blev något tjockare.
Slipade den på utsidan något vilket gjorde att pat. fick ner stumpen lika den andra.

Anvendelsesområder

Brukere av Therrox er svært fornøyde med materialet. Materialet puster og slipper gjennom fuktighet, noe som medfører at brukeren holder seg tørr og varm.

Fotsenger laget av Therrox Comfort ble brukt av en nordmann som sammen med 3 andre var på en 4 måneders tur over Baffin Island. Denne øya ligger i Arctic Ocean, Nord-Canada, og det er svært kaldt der. Mannen med Therrox Comfort-sålene holdt seg varm på bena under hele ekspedisjonen, mens de andre som hadde EVA-såler frøs hver dag. En sann historie som viser kvaliteten på Therrox Comfort. Slike historier sprer seg, og vi vet at en annen nordmann som skal på en tilsvarende tur også skal gå på fotsenger av Therrox Comfort.

Fotsenger av Therrox Comfort har også vist seg svært behagelig om sommeren. Endel brukere av fotsenger laget av plastmaterialer opplever ofte at foten en varm sommerdag blir ubehagelig klam og svett, og de får lettere gnagsår. SidenTherrox slipper fuktigheten igjennom forblir sålen tørr og behagelig for brukeren.

Therrox leveres i følgende utgaver:

Produktnavn Artikkelnummer Noen anvendelsesområder

Therrox Comfort


Therrox 500

100037

100033
 

Fotsenger

 • Polstring i ortoser, særlig benortoser til barn (Therrox500 legges på gipsen, og plastmaterialet legges over)
 • Nattskinner (AFO)
 • Polstring i plastkorsett
Therrox 1000

Therrox 1500
100034

100035
Korsett

 • Korsett
 • nattortoser (klipp ut etter papirmal, form og fest oppvarmet Therrox1500 rundt gipsen med stiftemaskin)
 • Behandlingssko
Therrox 2000 100036 Ortoser
Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn